top of page

ЗАЩО СГЛОБЯЕМА КЪЩА ?

ЗАЩО СГЛОБЯЕМА КЪЩА ?

1.  Изгражда се няколко пъти по-бързо от монолитното строителство.
 

2.  Технологията на строителството с метална носеща конструкция е значително по-евтино от монолитното.
 

3. Лекотата на конструкцията и здравината на метала я прави изключително устойчива при земетресения  и е подходяща за райони с повишена свлачищна активност.
 

4. Този вид строителство е в пъти по-леко от монолитното, с което е избегнат процесът на улягане и всички съпътстващи го проблеми.
 

5. Технологията позволява да бъде изградена върху всякакви терени дори и такива с голяма денивелация.
 

6.  Изградена е от висококачествени естествени материали, подлежащи на рециклиране, поради което тя е и Екологична.
 

7. Използваните топлоизолационни системи и естествени материали я правят енергоефективна (енергоспестяваща), с което е постигната много уютна и комфортна атмосфера.
 

8. В този вид строителство използваните материали са с антибактериални и противоплесенни свойства, поради което е подходяща за хора с различни алергии или са предразположени към такива.
 

9. Полезната използваема площ  на този тип къща реално е по-голяма.
 

10. Има  неограничена възможност за архитектурна промяна на Вашият дом, както и за неговото  индивидуално и рационално  усвояване,също така и ако е необходимо разширяването му.
 

11. Няма разлика в застрахователните премии от сглобяемите къщи и стандартното строителство.

         Енергоспестяващите къщи на DRAGONIYA, които Ви представяме са модерни, рационални, енергоефективни, комфортни, сигурни, дълготрайни, осигуряващи функционалност, пълна свобода на архитектурните решения и всевъзможни варианти за отопление и охлаждане.

         Строителството се извършва по системата за сухо строителство на KNAUF (сандвич-панел)  и метална носеща скелетно-гредова конструкция, която представлява стоманеният скелет на къщата.Той се изгражда посредством  заварки, усилени допълнително със стоманени крепежни планки. Метала се обработва с многокомпонентен грунд против корозия. Създадената по този начин метална конструкция е изключително здрава и стабилна.Тя е проектирана по EN 1993 (Еврокод 3) да понася сеизмична активност от 9-та степен по Рихтер.

           При този тип строителство са сведени до минимум мокрите процеси, поради което липсват така наречените „строителни изпарения” характерни за монолитното (стоманобетонно) строителство.

           Енергоспестяващите къщи на DRAGONIYA са природосъобразни, комфортни и уютни, подходящи за целогодишно обитаване и се отличават с ниска консумация на енергия за отопление и охлаждане..

      Енергоефективните къщи на DRAGONIYA са изградени от висококачествени естествени материали, които имат сертификати за гаранция от 50 и повече години.

     Това не означава, че след този срок къщата ви вече не е годна, ще падне и ще останете без дом. Висококачествените материали, вложени при изпълнението на нашите къщи им осигуряват минимум 100 години живот, което е съпоставимо с монолитните такива.

    Гъвкавостта на технологията позволява неограничени възможности по отношение на архитектурния стил и вътрешното разпределение, оптимизиране и функционално    усвояване на целия обем на дома.

           Необходими са много кратки срокове за построяването на такава къща (от 35 до 75 работни дни,

в зависимост от квадратурата), което при монолитното строителство е невъзможно. Липсата на строителни изпарения (остатъчна влага), я прави годна веднага за обитаване.

        Предвид високата носимоспособност на детайлите, сградите със стоманена носеща конструкция са няколко пъти по-леки от монолитните и позволява да се изграждат на места, където монолитното строителство е по-трудно осъществимо, дори и на доста нестандартни места, например във вода върху плаващи платформи (така наречените „Плаващи къщички”). Новите системи за топлоизолация, които използваме, ефективно  Ви спестяват няколко пъти от разходите за отопление и охлаждане .

bottom of page